Dolgozatmegtekintés

Dolgozatok megtekintése

A nyelvvizsga dolgozatok az eredmények közzététele után 15 napig tekinthetők meg a Vizsgaközpontban.

A megtekintésre az alábbi módokon foglalhat időpontot:

  1. Az online fiókjának vizsgaeredményeit tartalmazó felületén találja meg a megtekintés időpontjait. A megadott időpontok közül kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot és bejelölheti a készséget, melyből szeretné a dolgozatát megtekinteni. Az  időpont a megtekintés előtt minimum 24 órával módosítható.
  2. Megtekintésre időpontot lehet kérni a következő telefonszámokon: 432-9138 (HM: 29-605).

Megtekintéskor a vizsgázónak igazolnia kell személyazonosságát. A vizsgázó a dolgozatot egy, a Vizsgaközpont által kijelölt személy jelenlétében tekintheti meg. A dolgozatot nem viheti el, saját megoldásáról kézzel írt másolatot készíthet. A dolgozatról fénykép nem készíthető.

A dolgozatok megtekintésére, saját megoldás másolására max. 45 perc áll rendelkezésre. A megtekintéskor a vizsgázó rendelkezésére áll az értékelési útmutató és a javító kulcs is.

 

A vizsgadolgozat tételes magyarázata

Amennyiben a vizsgázó vizsgadolgozata tételes magyarázatát kéri a Vizsgaközponttól, külön erre a célra, előre egyeztetett időpontban rendelkezésre álló szakcsoport-vezető vagy oktató igénybevételével, akkor a részvizsgadíj 20%-át köteles megfizetni „eljárási díj” címen. Tételes magyarázathoz időpontot előzetesen a 432-9138 telefonszámon (HM: 29-605) szükséges egyeztetni.

 

Szóbeli hangfelvétel meghallgatása

Az eredmények közzététele után 15 napig a vizsgázónak lehetősége van beszédkészséget mérő vizsgájának hangfelvételét meghallgatni. A meghallgatáshoz telefonon vagy személyesen külön időpontot kell egyeztetni a Vizsgaközponttal. A meghallgatáskor a vizsgázónak fényképes igazolvánnyal kell igazolnia személyazonosságát. A vizsgázó a hangfelvételt egy, a Vizsgaközpont által kijelölt személy jelenlétében egyszer hallgathatja meg. A hallgatás során kizárólag saját vizsgateljesítményéről készíthet jegyzetet a vizsgázó, melyet a Vizsgaközpont munkatársa ellenőrizhet. A vizsgán készült hangfelvételről másolat/hangfelvétel nem készíthető.